Gästbok

58 comments on “GästbokAdd yours →

 1. Pga en databaskrasch så var jag tvungen att göra om allt med hemsidan, därför försvann även de senaste inläggen i den nya gästboken. Det kommer att ta ett par dagar innan allt fungerar som det ska. 🙁

 2. Skulle inte Svevia kunna hyra in sig i Cliftons f.d. lokaler i Junosuando, speciellt nu när Datpörtet brann ner/upp? Ett ypperligt läge mitt i deras driftområde!

 3. Hejsan! Är intresserad att köpa en stuga i junis, om ni har el vet nån som säljer kontakta gärna mig.
  Med vänlig hälsning Lisa Rolund
  mobilnr: 0705764440

 4. Hej !
  Det finns inget namn på han som blev 8:a i Juno-nappet i vuxen klassen. Han heter Karl-Erik Alaperä

 5. Båtförbud råder på Piilojärvi fram till BÅTPREMIÄREN som börjar KL 0800 på Midsommarafton den 19/6. Välkomna!

 6. Årsmöte Junosuando Intresseförening.
  13 Maj 19.00 i Skolans Matsal.
  Välkomna styrelsen

 7. Reservera den 14 juni för teater i Kangos. Kottarna från Bjurå besöker oss då
  Plats, Alléhallen
  Tid: 14 juni Kl 15.00
  Entré 100:- /person. Barn under 16 år i föraldrarnas sällskap går in gratis.
  Alla hjärtligt välkommen!
  Arr. Kangos PRO

 8. Ni med katter som springer lös i byn se till att hålla reda på dom,det är inte så roligt att få gården full med deras avföring.

 9. Fiskeförbud råder på Piilojärvi f.r.o.m. måndagen den 8/6 fram till båtpremiären på midsommarafton den 19/6 kl 0800.

 10. Pubkällan håller öppet dagligen från 11.00. Mat & fika säljes eller varför inte en kall pilsner. För mer info & även bilder gå in på Pubkällans facebooksida

 11. Pubafton med Daniel Snell på Onsdag 8 Juli på Pubkälla. Pubafton även Fredag 10 Juli med Pep n Joy Välkommen

 12. För er som missade onsdagens pubafton så kommer en ny chans på fredag 10 Juli , Pep n Joy uppträder på Pubkällan P.S öppet dagligen Vardagar från 11.00 Helger från 12.00 D.S

 13. Inte blev den bra efter förra ändringen heller,nu är den helt värdelös Junosuando Hemsida.

 14. skulle behöva hyra en övernattnings lägenhet eller rum i Junosuando . ska börja jobba där i mitten på augusti . slå en signal om ni har nåt eller ni känner till nån som har , 0727033029

 15. Torsdag 27 augusti kl 18 får Junosuando bibliotek besök av Rita Simu som har skrivit boken Dit vägen leder, en skildring förlagd i Tornedalen. Välkommen på författarbesöket. Biblioteket bjuder på fika

 16. Grönsaker för självplock finns på Lautakoskiv 10.
  Just nu Gurka 2:a sorteringen 10 kr
  Vaktel och hönsägg säljes.
  Tyvärr kan jag inte sätta ut äggen pga regn och kråkor så kom in eller ring mig för bokning på 070 699 85 19
  Annika

 17. Lite skit i hörnet än ett rent helvete. Ett ordspråk som stämmer mycket väl.Granska er själva och se vem du är….

 18. God fortsättning på er alla , väl mött på Pubkällan ikväll för lite mingel. Öppet från kl 20.00

 19. Fina och välröjda leder? Nå tur att skoterklubben har två anställda dem lär ju säkert röja upp lederna.

 20. Hej!
  Jag håller på med ett skolarbete om hembygd och släkt. Det handlar om att granska byar och andra bygders historia och om hur de små samhällena idag lever vidare. Då min mammas sida av släkten kommer från Junosuando så har jag valt det. Jag undrar ifall någon Junosuando bo, skulle vilja hjälpa mig lite på traven genom att svara på frågorna här nedanför! Jag ska i den här uppgiften försöka gå så lång tillbaka i tiden som möjligt, så ifall ni vet mycket om Junosuandos historia så får ni gärna berätta det också! Tack på förhand! 🙂

  1. Vad lockade människor att bosätta sig i Junosuando från början?
  2. Vad gör att människor väljer att bo kvar i Junosuando?
  3. Hur har arbetsmöjligheterna sett ut i Junosuando? Fanns det något särskilt arbete (fabrik, gruva, etc) som lockade många arbetare?
  4. Hur ser arbetsmöjligheterna i Junosuando ut idag? (Gruvor, fabriker, skola, omsorg, äldrevård, distans etc)
  5. Hur tror ni Junosuandos framtid ser ut? Och hur tror ni att orten kommer utvecklas?

 21. Nu har skoterklubben varit bra igen vilket fint jobb dem gjort för våra leder i junis

 22. Varför inget om föräldrarnas kamp för skolan i Juno? Det finns massor att hämta hos Haparandabladet, den tidning som verkligen bevakar detta.

 23. Årsmöte Junosuando Intresseförening den 22/5 kl. 16.00 på skolan.
  Sedvanliga Årsmötesförhandlingar.
  Välkomna.

 24. Fredagen 27 maj öppnar växthuset. Öppettider fredag–söndag 10.00-18.00. Övriga dagar efter överenskommelse
  Morsdagsrosor, sommarblommor, grönsaksplantor, jord mm finns till försäljning.
  Jag planterar även amplar på beställning, Gravskötsel med plantering och vattning efter önskemål.
  Välkommen
  Annika
  Mob 070 699 85 19

 25. Fiskeförbud råder nu på Piilojärvi from torsdagen den 9/6 fram till båtpremiären fredagen den 8/7 kl 1800.

 26. Jätteloppis på Kalixälvsleden 33 i Tärendö. Kom och fynda bland gammalt & nytt. Här hittar ni trampsymaskin, spinnrock, smörkärna, sminkbord, tvättbrädor, kopparsaker, prydnader, kläder, skor, tavlor, porslin mm. Stor sortering av havsfiskegrejer. Laxen är på gång. Hurus wobbler finns fortfarande kvar. Kom och fynda. Verksamheten upphör i höst. Slå gärna en signal så jag är hemma. 070 2566152 AnnBritth

 27. Nu sätter jag ut grönsakslådan för självplock. Fler sorter kommer eftersom det mognar.
  Lådan finns på Lautakoskiv 10.
  Annikas Trädgård

 28. Snart dags för julpynt…. Adventljusstakar för 75kr/st Modellerna varjerar vecka för vecka.Gäller så långt lagret räcker. Junokristallen/Fors El AB

 29. Någon som sett en jämthundstik? Hon försvann i lördags 19/11 från våran stuga efter nuuksujärvivägen. Någon som sett eller hört något, hör av er!
  0703099932

 30. Le sol en résine époxy : afin de un sol résistant à los angeles finition brillante, à poser en intérieur ou en extérieur.

 31. Hej! Jag Astrid Massör har tänkt komma och göra olika behandlingar…….. ifall det finns intresse. Lördag 20/5 10.00. Torbjörn F kollar med Hasse A om jag får hyra hos han. Bokning på 070/ 65 41 471

 32. Nätfiske för årskortsinnehavare är tillåtet under v 24 (12/6-18/6) i sjöarna Isojärvi och Ryssyjärvi. Max 2 nät per person. Fångstrapport lämnas in till Arto Hiltunen. /Juno FVO

 33. Fiskeförbud råder nu på Piilojärvi fr.o.m. 14/6 fram till båtpremiären lördagen den 8/7 kl 0900.
  /Junosuando FVO

 34. Livemusik I Särkimukka! Markus Suikki kommer nu på lördag 19/8 och spelar i Brown bear bar!
  Boka barnvakt och kom och släpp loss med oss i skogen!
  Varmt Välkomna!

 35. Jag ser ingen anledning till att lösa sportfiskekort inom Junosuando fiskevårdsområde då pengarna missbrukas till odling av sik till förmån för några få personers nätfiske, det finns tydligen ett alldeles för stort privat intresse och okunskap kring fisket och anledningen ser jag som ett sätt att bunkra fisk inför vintern.
  Denna odling saknar även tillstånd och undertecknad har informerat länsstyrelsen så slipper vi spekulationer kring det. 🙂

  Fisket bör ses som en rekreation för medborgare och turister och ska bedrivas med handredskap, kvalitet istället för kvantitet, nätfiske är inget sportfiske och bör inte uppmuntras inom ett fiskevårdsområde.
  I andra delar av Sverige försöker fiskevårdsföreningar få bort siken till förmån för annan ädelfisk som ger mer rekreation för SAMTLIGA medborgare och turister.

  Junosuando har dessutom ett fantastiskt sikfiske i Torneälv, ett naturligt bestånd med hög kvalitet, och t.o.m. ett fiske som får bedrivas med nät av gammal hävd, men det är ju sammankopplat med en ekonomisk insats och kunskap..
  Av nyfikenhet och bevarande av kunskapen och arvet från byns äldre bedrev min far detta fiske men ytterst sparsamt och med stor etik för att bevara denna fina form för framtida generationer.

  Siken finns i väldigt många olika arter varav den som finns i älven även är lämplig för spöfiske men kräver stor kunskap, däremot den sik som kommer från Vettasjärvi har inget sportfiskevärde då den tillhör en annan art som dessutom inte håller något större värde som matfisk.

  Nuförtiden ska vi inte behöva kaggfiska inför vintern och de personer som är så ekonomiskt drabbade eller de som tycker att pengar smakar bättre än mat är välkommen att kontakta undertecknad så kan jag bidra med Fiskpfinnar från Alskogs.

  Till dem som odlar denna förödande fisk, förmodligen av ren okunskap, kan jag rekommendera att odla den direkt i frysboxen. I Finland bjöd mina släktingar på grillad siklöja (muikko), väldigt gott och det är vad den duger till men inte som sportfisk i Junosuandos fina vattendrag.

  Samtidigt kan jag nämna att det nog finns en anledning till att det står så många finskregistrerade bilar efter våra vattendrag, gåtans lösning, kvantitet före kvalitet, och då måste man röra på sig för att hitta nya vattendrag som innehåller fisk, samtidigt biter man sig själv i svansen.

  Jag är rädd att vi snart tillsammans med våra kollegor från öst får dra västerut för att hitta fisk men där råder andra regler och det är betydligt dyrare, och då menar jag naturligtvis Norge.
  T.o.m. i Ryssland har man förstått värdet av sportfiske, ta kolahalvön som ett lysande exempel och där kostar det en slant och inte en fena får man med sig, Catch and Release.

  Jag skriver detta för att få förståelse för värdet av denna gåva från naturen som inte ska missbrukas av girighet utan vi bör väcka ett intresse hos ungdomarna och bevara det för kommande generationer men våra barn kräver kvalitet för att lockas till denna fina hobby.
  Tömmer vi våra vattendrag och gör förödande ingrepp så gör vi oss själv en otjänst för lång tid och till förtret för våra barn och barnbarn.

  mvh
  Tony Smedkvist (sportfiskare)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.